WETSUIT REPAIR september 30, 2018 – Posted in: Uncategorized

Wetsuit reparatie is eenvoudiger naarmate de scheurtjes in het wetsuit eerder ontdekt worden en veel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw pak. Wetsuit reparatie lijkt ingewikkeld, maar kleinere beschadigingen aan je wetsuit zijn erg eenvoudig te repareren. Controleer je wetsuit regelmatig op kleine beschadigingen om te voorkomen dat deze groter worden.

Kleinere beschadigingen tot max. 3 cm. 

Kleinere beschadigingen kun je eenvoudig en stevig aan elkaar lijmen, waarbij de wetsuit in volledige kwaliteit zal herstellen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een speciale daarvoor ontwikkelde lijm zoals bijv. Neopreen Queen.

  1. Zorg dat je het gebied rondom de scheur goed reinigt en smeer de lijm op beide kanten van de scheur. Wacht 3 minuten totdat de lijm droog aanvoelt.
  2. Breng zodra de lijm droog aanvoelt opnieuw een laagje lijm aan en wacht opnieuw totdat deze droog is.
  3. Lijm de randen een derde keer en druk ze tegen elkaar aan. Na 2 minuten kun je loslaten waarna je het 10 minuten moet laten drogen. Wacht voor het optimale resultaat ongeveer 1 dag voordat je het wetsuit weer gebruikt.

Beschadigingen groter dan 3 cm. 

Grotere beschadigingen herstel je op ongeveer dezelfde manier als de kleinere beschadigingen, echter gebruik je hiervoor een reparatie patch om over de beschadiging aan te leggen. Je gebruikt dezelfde stappen als bij kleinere beschadigingen. Echter reinig en lijm je niet alleen de randen van de scheur, maar ook de repair patch. Deze druk je uiteindelijk op de beschadiging waarna je ook deze beschadiging 10 minuten laat drogen.