YOUR SURFBOARD & WAX oktober 30, 2018 – Posted in: Uncategorized

Je surfboard waxxen, hoe moet dit eigenlijk? Veel surfers leren het via anderen, die op hun eigen manier de coating lagen aanbrengen op hun surfboard. Doe je het dan fout? Dat zeker niet, uiteindelijk zal het waxxen van je board je altijd voordelen opleveren. Maar wil je het echt goed doen en maximaal profiteren van een sticky board waar je dagenlang van kunt genieten, check dan via onderstaande stappen of je de goede weg bent ingeslagen!

1. Leg een basislaag aan op je surfboard. Bij gebruik van een shortboard kun je een kleiner deel van het board waxxen, zoals te zien op de afbeelding. Een longboard mag je in zijn geheel waxxen. De basislaag moet op het board blijven totdat je de toplaag aanbrengt, zodat deze vastplakt aan de basislaag.

2. Om de basislaag aan te leggen kun je verschillende vormen toepassen. Iedere surfer gebruikt zijn eigen techniek of een combinatie van verschillende van bovenstaande technieken.

3. Gebruik de zijkant van de wax. Om een goede basislaag aan te leggen kan het zijn dat je de hele wax-stick moet gebruiken, of in sommige gevallen zelfs 2 sticks.

3. Pas te toplaag toe op het board. Zorg ervoor dat je op het hele gebied waarop je zojuist de basislaag hebt aangelegd de toplaag legt. Het is handig om een andere kleur toplaag toe te passen zodat je weet op welk gedeelte je de toplaag hebt aangelegd.

4. Gebruik je waskam om je toplaag weer tractie te geven elke keer dat je voor het surfen geen nieuwe toplaag wil aanleggen. Ga met de kam kruislings over de topwax. Wanneer je een nieuwe toplaag aanlegt, zal deze laag ruwer zijn en zal het gebruik van de kam niet nodig zijn.

Wanneer je klaar bent, spray dan koud water over je board. Hierdoor verhard de wax en blijf je beter plakken aan het board. Je bent klaar om te surfen!

Credits: WikiHow, How to wax a surfboard
Website: https://www.wikihow.com/Wax-a-Surfboard